Poliisiopisto Elokuvat - Hahmojen Taustat - ja Pieni Mielipide

 Poliisiopisto Elokuvien pienet mielipiteet


Minun mielestäni yksi kovimpia komedia "franchise" elokuvia ovat poliisiopisto elokuvat 1-7. Kerron tässä omin sanoin nopeasti mikä tekee niistä niin hyviä. Poliisiopistojen 1-4 osissa seurataan paljon Mahoney (Steve Guttenberg) nimistä kaveria. Hänet tunnetaan parhaiten komentaja Lassardin suojelemisesta ja käytännöllisistä vitseista kapteeni Harrisista, Mauserista, Proctorista, Blankesista ja Copelandista, sillä viisi miestä katsovat Mahoneyn olevan sopimaton poliisiksi huolettoman elämänasenteensa vuoksi. Huolimatta hänen naistenmies statuksestaan ja tavastaan rikkoa sääntöjä, Mahoney on esitetty hyvänä ja rohkeana ihmisenä, joka on valmis auttamaan apua tarvitsevia seurauksista huolimatta. Hän ei voi pysyä poissa hankaluuksisa ja joutuu pidätetyksi. Hän Tapaa Larvel Jonesin (Michael Winslow) hän osaa beatboxata ja tehdä vaikka mitä ääntä pelkästään omalla suullaan. He ystävystyvät heti ensitapaamisella. Jones oli yksi sarjan avainhenkilöistä ja on kuuluisa äänitehosteiden tekemisestä äänellään. Hän on yksi elokuvista usein muistetuista hahmoista, sillä hän käyttää äänikykyään tehdäkseen pilaa ja pettääkseen sekä rikollisia että auktoriteettihahmoja. 

Eric Lassard (George Gaynes) on todella hupaisa "commandant" opistossa. Hän on hajamielinen ja hieman hölmön oloinen. Triviana voisin todeta, että George Gaynes syntyi Helsingissä Hollantilaiselle - ja Venäläiselle - vanhemmille. Roolissaan hän käynnistää ohjelman, joka tunnetaan nimellä Citizens on Patrol (COP), joka on Kansalaisten kouluttautumis kurssi. Lassard esiintyi kaikissa seitsemässä elokuvassa. Lassardia kuvataan usein hyväntahtoisena ja kultakalansa huolehtijana ja hän pitää monia, monia (many many many...)pitkiä, optimistisia puheita akatemian tulevaisuudesta.

Paha vastavoima Lassardille on G.W Baileyn esittämä luutnantti Harris ja hänen hölmö kätyri Proctor. 2 ja 3 osissa ei ole Luutnantti Harrista vaan toinen yhtä paha niljake Mauser. 

Kaikissa paitsi seitsemännessä elokuvassa esiintyvä Hightower oli kukkakauppias ennen akatemiaan liittymistään. Hänet tunnetaan parhaiten valtavasta kasvustaan ja yli-inhimillisestä voimastaan. hänkin valmistui akatemiasta kunniamaininnalla urheudesta, ja lopulta hänestä tuli luutnantti painittuaan alligaattorin kanssa, taidon, jonka hän oppi Bayoussa kasvaessaan pelastaakseen Harrisin hengen. Hightower käyttää myös saksanpaimenkoiria poliisikoiria kolmannessa ja neljännessä elokuvassa, mikä viittaa siihen, että hän sai koiranohjaajan todistuksen.

Tackleberry (David Graf) on mukana kaikissa seitsemässä elokuvassa ja tunnetaan parhaiten rakkaudestaan ampuma-aseisiin, armeijaan ja suoraan toimintaan. Hän oli ollut Yhdysvaltain armeijan veteraani ja vartija ennen poliisiakatemiaan tuloaan. Hän liittyi poliisivoimiin nähdäkseen enemmän toimintaa, mutta hänellä on huono käsitys armeijan ja siviilielämän välisestä erosta. Tämä puolisotilaallinen elämäntapa juurrutettiin Tackleberryyn kotoa käsin; ensimmäisessä elokuvassa hän mainitsee, että hänen äitinsä antoi hänelle ampuma-aseensa. 

Sweetchuck (Tim Kazurinzky) esiintyi ensimmäisen kerran toisessa elokuvassa Zedin ja hänen jenginsä terrorisoimana kaupan omistajana. Kolmannessa elokuvassa Sweetchuck päättää liittyä poliisivoimiin; Valitettavasti hänen entinen kiduttajansa Zed liittyy samaan aikaan ja samaan luokkaan, ja heistä tulee epäsopivia kämppäkavereita. Stereotyyppinen nörtti, Sweetchuckin pieni koko ja nörtti ulkonäkö aiheuttivat monia vaivoja, yleensä suhteessa hänen fyysiseen heikkouteensa tai kalvona toiselle rekrytoitavalle Zedille. Vain muutaman päivän kuluttua Sweetchuck ei kyennyt kestämään enää Zedin temppuja ja yritti lähteä akatemiasta, mutta Tackleberry vakuutti hänet jäämään. Hän ja Zed tulivat lopulta paremmin toimeen ajan kuluessa, vaikka Sweetchuck on edelleen vihainen Zedille jostakin asiasta.

Toisessa elokuvassa Zed (bobcat Goldthwait) kuvattiin hyperaktiivisena, epäsosiaalisena jengijohtajana, jolla on omituiset tavat, ulkonäkö ja maku, mutta periaatteessa hyvä sydän. Monet gagit perustuvat Zedin rakkauteen asioihin, jotka ovat ristiriidassa hänen villimiehen imagonsa kanssa, kuten Family Affair  ja Mikki Hiiri -kellot. Toinen esimerkki hänen käytöksestään kuvastuu hänen lausuessa virallisessa runonlukemisessa "Gene, Gene made a machine, and Joe, Joe made it go. Art, Art blew a fart and blew the whole damn thing apart." hauskasti suomeksi "Eki Eki koneen teki Jani Jani koneen päälle pani, minä pierun paukautin ja koneraukan räjäytin" . Zed on melkein kuin lapsi, kun he roskaavat supermarketissa, ja he kiittävät kassaa "hyvistä löydöistä" samalla kun hänen jenginsä työntelee ostoskärryjä täynnä ruokaa kaupasta). Kun hänen jenginsä häiritsee pormestarin sponsoroimia rikollisuuden vastaisia katumessuja, hän sanoo hänelle: "Äänestin sinua!" Zed pidätetään toisen elokuvan lopussa.

Conklin (Tab Thacker) esiintyi elokuvissa 4 ja 5. Hän liittyi akatemiaan ensin COP-ohjelman mukaisesti neljännessä elokuvassa, ja myöhemmin hänestä tuli poliisi viidennen elokuvan alussa. Hän on valtavasti ylipainoinen ruokahalunsa vuoksi, ja tätä käytetään toisinaan vitsin lähteenä: Miami-lennolla House vaihtaa paikkaa ja kone alkaa kallistua. Kun hän oli lapsi, Hightower hoiti häntä ja pitä häntä polvillaan: mutta jopa äärimmäisen vahva Hightower ei voinut tunnistaa jättimäistä Housea samana lapsena, jonka hän kerran vaivattomasti nosti. Hightowerin tavoin hän on vahva, mutta ei ole niin keskittynyt siihen kuin Hightower.

Hooks (marion Ramsay) on pehmeäpuheinen ja itsepäinen nainen, jolla on erittäin vaihteleva hiljainen - ja välillä korkea - ääni ja jolla on usein vaikeuksia saada ihmisiä järjestykseen, mikä jatkui toisessa elokuvassa. Hän on kuitenkin tunnettu siitä, että hänestä tulee aggressiivinen ja arvovaltainen turhautuessaan tai muuten äärirajoilleen, lyömällä ihmisiä ulos tai vetäen palvelusaseensa, huutaen mieleenpainuvaa lausetta: "Älä liiku, likapussi!" (dirtbag). Kolmannessa elokuvassa Hooks tuli itsevarmemmaksi ja pitää ihmiset komennossa. Hän oli ensimmäinen, joka huomasi nopeasti, että hänen entiset kurssikaverinsa Blankes ja Copeland työskentelevät Mauserin kanssa sulkeakseen Metropolitan Police Academyn nöyryyttääkseen Lassardia, mutta piti sen omana tietonaan.


Debbie Callahan (Leslie Easterbrook) Tämä hahmo tunnetaan parhaiten seksuaalisesta vetovoimastaan, erityisesti hänen suurista rinnoistaan, jotka tarjosivat sarjalle lukemattomia cringemäisiä kohtauksia. Callahan kuvataan tiukkana upseerina, joka on sekä fyysisesti että seksuaalisesti aggressiivinen. Hän yhdessä Harrisin kanssa koulutti kadetteja ensimmäisessä elokuvassa, mutta hän ei osoita suoraa vihamielisyyttä kadetteja kohtaan kuin Harris.

Nick Lassard (Matt Mccoy) Eric Lassardin veljenpoika (ja mahdollisesti kapteeni Pete Lassardin poika), hän esiintyy viidennessä ja kuudennessa elokuvassa. Nick on Miamin poliisilaitoksen upseeri viidennessä elokuvassa, jossa hän esittää pilailijan ja naistenmiehen roolia, joka oli Mahoneylla tyypillistä edellisissä elokuvissa. 

Thaddeus Harris (G W Bailey) Poliisiakatemian "inhokki" yrittää aina häpäistä Lassardia ja hänen miehiään ja päästä eroon heistä, mutta päätyy useimmiten itse vitsien kohteeksi. Poliisiopisto 4:stä lähtien hän perii Proctorin Mauserilta. Harris Aloitti luutnanttina ensimmäisessä elokuvassa, mutta hänet ylennettiin kapteeniksi muissa tulevissa elokuvissa. Hänen tunnuslauseensa on: "Move it! Move it! Move it!". Hän pelkää myös korkeutta, mistä on osoituksena kuudennen elokuvan peitetehtävä, jossa hän ja Proctor vakoilevat ylhäällä toimistotornin ikkunoita pestessään. Hän nauttii alaistensa kiusaamisesta ja vähättelystä – ensin akatemiassa ohjaamiaan kadetteja, sitten Lassardin miehiä. Vaikka työtoverit eivät yleensä pidä hänestä, koska hän kohtelee heitä moukkamaisesti, samat ihmiset päätyvät monesti pelastamaan hänet.

Kyle Connors (Charlie Schlatter), Kadetti, jonka akrofobia tunnetaan hyvin, Kyle Connors esiintyy vain 7:ssä osassa, hän huijaa tiensä komentaja Lassardin tiimiin, kun hän sai tietää, että se olisi menossa. Venäjälle. Hän näyttää olevan tarkoitettu Carey Mahoneyn ja Nick Lassardin tilalle pää naistenmiehenä, vaikka hän olikin edeltäjäänsä hieman nuorempi. Hänellä on erinomaiset tietokonetaidot.

Karen Thompson (Kim Cattrall), Hän on elämäänsä kyllästynyt henkilö, joka liittyy poliisivoimiin laajentaakseen näköalojaan ja tavatakseen ihmisiä, "jotka eivät ole kuin hän ja hänen äitinsä". Hän kertoo Mahoneylle haluavansa poliisiksi, koska hän "Tykkää pukeutua miestenvaatteisiin." Hän esiintyy vain ensimmäisessä elokuvassa. Thompson on parhaita ystäviä Laverne Hooksin kanssa ja hän on ainoa, joka ymmärtää pehmeääänistä naista. Hän on myös Mahoneyn ensimmäinen rakkauskohde.

Douglas Fackler (Bruce Mahler), Silmälasillinen ja tapaturmaherkkä poliisi, joka tietämättään aiheuttaa vammoja ja tuhoa lähes kaikille ja kaikelle tielläolijoilleen. Hän esiintyy ensimmäisessä, toisessa, kolmannessa ja kuudennessa elokuvassa. Hänet nähdään ajamassa farmariautoa ilmoittautuakseen poliisiopistoon ensimmäisessä elokuvassa, jossa hänen vaimonsa Violet kiipeää konepellille pysäyttääkseen hänet.

Muita cästäyksiä on myös: Kadetti Leslie Barbara (Donovan Scott), Kyle Blankes (Brant von Hoffman), Chad Copeland (Scott Thomson), Violet Fackler (Debralee Scot), Henry J Hurst (George R Robertson), Bud Kirkland (Andrew Paris), Kathleen Kirkland-Tackleberry (Colleen Camp), Tomoko Nogata (Brian Tochi), 

Poliisiopisto (1984)

Julkaistiin vuonna 1984, ja sen ohjasi Hugh Wilson. Elokuvassa on äskettäin valittu naispormestari, joka ilmoittaa politiikasta, joka edellyttää poliisilaitoksen hyväksyvän kaikki halukkaat värvätyt. Elokuva seuraa joukkoa "sopimattomia yksilöitä" heidän yrittäessään todistaa olevansa poliiseja ja heidän edesottamuksiaan poliisiopistossa.


Poliisiopisto 2: Eka Komennus (1985)

Vastavalmistuneet kadetit lähetetään yhdelle kaupungin huonoimmista alueista parantamaan olosuhteita. Luutnantti Mauser heikentää heidän työtään saadakseen kapteeni Lassardille potkut ja saada itse johtajan aseman.


Poliisiopisto 3: Jatkokoulutuksessa (1986)

Julkaistiin vuonna 1986, ja sen edeltäjänsä tavoin ohjasi Jerry Paris. Kun osavaltion kuvernööri ilmoittaa, että budjettileikkaukset pyritään pääsemään eroon yhdestä poliisiakatemiasta, pääkaupunkiseudun poliisiopisto, komentaja Lassardin johtamana, pyrkii varmistamaan, että se ei ole heidän opisto. Tätä missiota edustaa heidän epätavallinen uusien kadettien joukko.


Poliisiopisto 4: Korttelikytät (1987)

Julkaistiin vuonna 1987, sisältää uusia poliisikokelaita, kun poliisit työskentelevät hiljattain perustetun Citizens on Patrol -ryhmän kanssa. Harris ja Proctor ovat kuitenkin menossa mukana ja suunnittelevat ohjelman pilaamista. Citizens on Patrol oli viimeinen elokuva, jossa pääosassa oli Guttenberg.


Poliisiopisto 5: Tehtävä Miami Beach

Julkaistiin vuonna 1988, ohjasi Alan Myerson. Juoni liittyy siihen, että poliisit osallistuvat Floridassa järjestettävään poliisikongressiin kunniaksi komentaja Eric Lassardia vuosikymmenen poliisiksi, jossa hän vahingossa vaihtaa urheilulaukkunsa jalokivivarkaiden ryhmän laukkuun. Varkaat yrittävät saada sen takaisin.


Poliisiopisto 6: Suuri Rikosaalto (1989)

Ohjaajana Peter Bonerz, julkaistiin vuonna 1989. Kun kaupunki kärsii vaarallisista rikoksista jatkuvasti toistuen aina samoissa paikoissa kaupunkia, Metropolitan Poliisiopiston valmistuneet viedään selvittämään tapausta.


Poliisiopisto:  Moskovan Keikka (1994)

Julkaistiin vuonna 1994 ja ohjasi Alan Metter, tässä osassa matkataan Venäjälle auttamaan kansainvälisen rikollishahmon kiinniottamisessa.


Mitä enemmän näitä elokuvia on nähnyt niin erikoisesti alkaa myötätuntoja esiintymään enemmissä määrin Proctorille ja Harrikselle! Zed ja Sweetchuck ovat myös melkoinen parivaljakko ja parasta huumoria mitä Poliisiopisto elokuvilla on tarjota. The Blue Oyster Bar, homoystävällinen baari, joka esiintyy elokuvissa useaan otteeseen, se on itse asiassa baari Torontossa, vaikka sitä kutsutaankin Silver Dollar Roomiksi. Se on itse asiassa blues/bluegrass-baari, joka on ollut olemassa vuodesta 1958. Tämä kuvitteellinen baari on biker-tyylinen univormuineen ja nahkaasuineen. Musiikkina baarissa soi aina El Bimbo.


Poliisiopisto 4:ssä cameon skeittitaidoillaan tekee Steve Caballero, Chris Milleri, Tommy Guerreron, Lance Mountain, Mike McGillin ja Tony Hawk.






En halua laittaa näille elokuville "tähtiä", mutta paremmuusjärjestys on seuraavanlainen, eli 1-7 osissa menevät näin:

1,4,3,5,6,2,7

Poliisiopistoista on valmistunut myös Marvel brändin alla sarjakuvia. 

Poliisiopistoista on myös tullut tv-sarja johon en ole ikinä uppoutunut.


9. elokuuta 2010 näyttelijä Bobcat Goldthwait (Zed) julkaisi lausunnon, jossa hän kehotti Hollywoodia käynnistämään Police Academy -sarjan uudelleen uudella näyttelijäryhmällä alkuperäisten näyttelijöiden sijaan. Goldthwait vahvisti, että Steve Guttenberg palaisi ja että elokuvapomot yrittivät saada Kim Cattrallin ja Sharon Stonen palaamaan kahdeksaan elokuvaan, vaikka Goldthwait sanoi, ettei hänellä ollut halua palata sarjaan.

Syyskuun 3. päivänä 2018 Steve Guttenberg ilmoitti, että uusi Police Academy -elokuva oli työn alla, kun hän vastasi fanille Twitterissä ja sanoi: "Seuraava Police Academy on tulossa, ei vielä yksityiskohtia, mutta se on lahjana valmisteilla!































Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Christer Pursiaisen kirja Enok - seitsemäs Adamista - raamatullinen tarina

The Count of Monte Cristo - Monte Criston Kreivi Tv-sarja ja elokuva 2024

Christer Pursiainen Trotski - kirja, historiallinen henkilö

John B Simonin - Mahdoton Sota - Strangers in a stranger land - kirja hommaa

Punainen Skorpioni - Red Scorpion 1 ja 2 - muistoja

13th Warrior (13:sta soturi) ja Eaters of the Dead, Elokuva - ja Kirja Arvostelu

Katsaus Children of the Corn elokuviin - eli maissilapset hommia Käsittelyssä ensimmäinen osa ja kolmas elokuva "Urban Harvest"

Jyrki Korpua - Tolkien ja Kalevala - mietteitä

Ennustus eli The Omen (1976) - yliluonnollinen kauhu

A Nightmare On Elm Street Part 3 - Arvostelu