Red Dragon - Punainen Lohikäärme (2002) - Pieni Mielipide
Red Dragon - Punainen Lohikäärme (2002) - Pieni Mielipide
Edward Nortonin ja Anthony Hopkinsin Punainen Lohikäärme sijoittuu samaan Maailmaan kuin Uhrilampaiden ja Hannibalin tarinat.
Eläkkeellä oleva ja henkisesti puutunut ja arpeutunut FBI-agentti Will Graham (Edward Norton) on paennut kuolemaa vaikeimman kautta metsästäessään vaikeasti saavutettavaa hullua, tohtori Hannibal Lecteriä (Anthony Hopkins), ja hän löytää itsensä taas töistä. Kun toinen hirviömäinen sarjamurhaaja, joka tunnetaan nimellä "Hammaskeiju" eli "The Tooth Fairy", terrorisoi Baltimorea, Graham kääntyy Lecterin, pahan "tohtorin" puoleen, joka on ollut lukittuna kolme pitkää vuotta. Lecter alkaa auttamaan tätä haastavaa ja aikaa vaativaa tapausta. Mutta voidakseen sukeltaa syvälle tappajan dementoituneeseen mieleen, on ensin kohdattava hänen sisäiset demoninsa, ja Will tietää jo, että hänen vangittu "avustajansa" on lahjakas manipulaattori. Löytääkö Graham kauhistuttavan Punaisen lohikäärmeen ajoissa ennen kuin taas toinen perhe kärsii?
Dolarhyde (Ralph Fiennes) on sarjamurhaaja, joka murhaa kokonaisia perheitä menetelmillä, joihin kuuluvat ampumiset, kurkun leikkaamiset ja kuristaminen. Häntä kutsutaan "Hammaskeijuksi" hänen rikostensa luonteesta ja hänen taipumisestaan purra uhrien ruumiita, hänen hampaidensa harvinaisesta koosta ja terävyydestä johtuen. Hän tappaa vaihtoehtoisen persoonallisuutensa käskystä; hän kutsuu toista itseään "Suureksi punaiseksi lohikäärmeeksi" William Blaken maalauksen "Suuri punainen lohikäärme ja aurinkoon pukeutunut nainen" jälkeen (The Great Red Dragon after William Blake's painting The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun). Hän uskoo, että ihmisten tappaminen - tai heidän "muuttaminen", kuten hän sitä kutsuu - antaa hänelle mahdollisuuden täydellisesti tulemaan lohikäärmeeksi.
Dino ja Martha De Laurentiis päättivät tuottaa elokuvan, joka perustuu vuoden 1981 romaaniin Red Dragon, ensimmäinen Hannibal Lecterin romaani, esiosaksi Uhrilampaille. Dino sanoi, että ihmiset pitivät häntä "hulluna" kirjan mukauttamiseen, koska se oli aiemmin muokattu elokuvaksi nimeltään Manhunter (1986). Sekä Manhunterilla että Red Dragonilla oli sama kuvaaja, Dante Spinotti.
Uhrilampaat (1991) ja Hannibal (2001) olivat molemmat nautinnollisia ja erittäin tiivistunnelmaisia teoksia. Hopkins epäröi osallistumistaan elokuvaan, koska hän oli huolissaan siitä, että kolme Lecter-elokuvaa voisi olla liikaa. Käsikirjoittaja Ted Tally, joka kirjoitti Uhrilampaat, mutta ei Hannibalia, oli kieltäytynyt useista tarjouksista kirjoittaa lisää sarjamurhaajista. Hän sanoi pitävänsä ajatuksesta Hopkinsin Lecter-elokuvien muodostamisesta trilogiaan: "Jos se päättyy tähän, se päättyy kauniisti".
Minusta tämä elokuva on erittäin tiivistunnelmainen, mutta Uhrilampaat ja Hannibal ovat molemmat tästäkin elokuvasta vielä parempia eli 4/5 tähteä tämä ansaitsee.
Kommentit
Lähetä kommentti